Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Поради залелия ме напоследък спам, коментарите ви ще бъдат публикувани след като ги видя.
Автор: diado Категория: Други
Прочетен: 119921 Постинги: 163 Коментари: 301
Постинги в блога от Април, 2011 г.
2  >  >>
30.04.2011 10:10 - Водачът
За да бъдеш истински водач, трябва да си достатъчно прост.

Интелигентният човек винаги се съмнява в правилността на решенията си и в собствената си правота.

Простият няма такива терзания.

Интелигентният човек осъзнава грешките си.

Простият, дори при очевиден провал, никога не допуска, че грешката може да е негова.
Категория: Други
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове: 2
28.04.2011 12:08 - Вярата
Снощи гледах някакъв документален филм за Втората световна – операция ”Барбароса” – германците нападат СССР (за пръв път разбрах, че е кръстена на някакъв прусак бил се срещу славяните – бил с червена брада (barba rossa), та от там прякора му). Гледах как нафуканите германци избиват руснаците като мухи, после им замръзнаха задниците под Москва и после пък руснаците ги избиваха като мухи.   Като си легнах, продължих да си въртя филма из главата. Как е възможно толкова народ (в случая германски) да повярва на един луд и да се стигне до такива страдния и изтребление на човешки създания! После мисълта ми се плъзна към вярата изобщо и религиите, и как милиони, че и милиарди хора, хилядолетия вярват в някакви плитко скроени измислици и как тези измислици са били причина или оправдание за мъчението и избиването на още повече човешки създания. Как в наше време, при толкова много знания за природата, земята, че и космоса, хората продължават да вярват в бог!   Вярват в бог (независимо какъв) – наричат се (ги) вярващи. Другите, дето не вярваме в бог ни наричат неверници (ние се самонаричаме невярващи или атеисти).   И тук изведнъж нещо ми прещрака...   Аз не ЗНАМ, че няма бог. Имам някои логични доводи, но всъщност нямам неопровержимо доказателство. Значи, всъщност аз просто ВЯРВАМ, че няма бог.   Значи и аз съм ВЯРВАЩ.   Значи всички до един сме вярващи.  
Категория: Други
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.04.2011 12:17
27.04.2011 18:58 - Английски
image

Очаквам английски за пренатална възраст, а защо не и зачеване в англоговоряща среда.
Категория: Други
Прочетен: 260 Коментари: 0 Гласове: 0
27.04.2011 13:11 - Наблюдение
Жените харесват куректни мъже.

Но предпочитат путентни.
Категория: Други
Прочетен: 389 Коментари: 1 Гласове: 0
27.04.2011 09:12 - Консултантът
Това е една благодатна професия. При нейното практикуване са възможни следните сценарии:   I – Победоносен   Консултантът Ви дава  съвет. Вие го изпълнявате. Резултатът е добър. Консултантът е велик.   II – Назидателен   Консултантът Ви дава  съвет. Вие не го изпълнявате. Резултатът е лош. Консултантът: „Казах Ви как трябва да се направи, но Вие не ме послушахте. Вината си е изцяло ваша!”   III – Оправдателен   Консултантът Ви дава  съвет. Вие го изпълнявате. Резултатът е лош. Консултантът: „Аз само Ви дадох съвет. Изборът да го следвате или не, си е изцяло Ваш!”   IV – Поощрителен   Консултантът Ви дава  съвет. Вие не го изпълнявате. Резултатът е добър. Консултантът: „Браво, браво – вече се учите! По принцип трябваше да го направите както аз Ви казах, но това също е вариант.”   V – Губещ   За добрия консултант такъв не съществува.
Категория: Други
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове: 0
26.04.2011 12:02 - циганите
Едно мишле в къщата предизвиква умиление, сто мишки в къщата - бедствие.
Категория: Други
Прочетен: 419 Коментари: 1 Гласове: 4
22.04.2011 20:01 - Човекът

Наскоро стигнах до прозрението, че алчността е в основата на всички беди на човечеството, не причинени от природата.

Днес разбрах, че Лао Дзъ е стигнал до това прозрение преди 2500 години.

Колко хиляди години ще са нужни на човечеството, за да си извади поука от това прозрение?

Категория: Други
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.04.2011 20:02
е просто взаимна мастурбация.
Категория: Други
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове: 0
значи вече си си изпял песента.
Категория: Други
Прочетен: 253 Коментари: 0 Гласове: 1
06.04.2011 09:40 - Банките
Пътувам си с трамвая и зяпам отегчено през изпотения прозорец... XXXBANK...YYYBANK... ZZZBANK... Не, не е “Улстрийт”.   Едно време нямаше интернет банкиране, нямаше банкомати и хората внасяха и теглеха пари на гише. Тогава банките бяха две – „банката” и „ДСК”. Имаха по няколко клона в София и по един, максимум два, в другите градове. Сега банките са поне 30 и имат поне по 15-20 клона в София и по няколко в другите градове.   Населението ни не се е увеличило, значи и клиентите няма как да са станали повече. Ама ще речете, едно време хората си носеха парите по джобовете, а не ги теглеха удобно от банкомати срещу скромна такса, и освен това, сега за парите си получават лихва, вместо да рискуват да ги изтърсят от джоба си или да им ги откраднат. А черешката на тортата е, че тези пари вместо да се мачкат по джобовете, се въртят и захранват бизнеса.   „А дали е така...” пееше по онова време Васил Найденов.   Сегашните банки имат хиляди служители повече от едно време, десетки, дори стотици офиси повече, при това луксозни офиси, скъпо оборудване, разходи за ток, професионални чистачки и рекламни надписи. Откъде идват парите за всичко това? Как откъде – от лихвата на заемите. Тоест, заемите стават по-скъпи. Следователно бизнесът, който си включва лихвата в разходите, надува цената, за да я компенсира.   Какво излиза? Всички ние купуваме по-скъпи жилища, дрехи, храна, за да издържаме хилядите банкови служители, които всъщност не биха ни били необходими, ако държахме парите си по джобовете. Вярно – нямаше да получаваме лихва за тях, но едва ли балансът ни щеше да бъде отрицателен, ако от тази лихва приспаднем разходите си за по-скъп живот.   За да не си помисли някой, че просто мразя за нещо си банките и банковите служители, ще си призная, че и синът ми работи в банка и се връща всяка вечер уморен.   Просто си разсъждавам колко скъпо струващи ни блага, всъщност са обикновен въздух, дори не под налягане.
Категория: Други
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове: 1
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: diado
Категория: Други
Прочетен: 119921
Постинги: 163
Коментари: 301
Гласове: 449
Архив